Klantervaring

Home / Nemaco Bouwmachines

Een verhaal dat ooit begon met een simpele tegelknipper

Marc Emsbroek, eigenaar en directeur van Nemaco Bouwmachines, vertelt enthousiast over zijn bedrijf: “Het is een klassiek verhaal, maar als ik erop terugkijk, is het wel een bijzonder verhaal. Ik zal het je vertellen.

De heer Volbers is ooit begonnen in een schuurtje met het maken van een simpele, maar doeltreffende, tegelknipper. De vraag werd op een gegeven moment zo groot dat hij een heuse productielijn moest opzetten om de vraag aan te kunnen. Omdat hij dit product gewoon kwalitatief goed maakte, kreeg hij een sterke reputatie onder aannemers in de bouw. Zo sterk dat hij op een bepaald moment de vraag kreeg om ook een trilplaat te ontwerpen en te produceren. Ook dit was een groot succes.

Van origine is de heer Volbers oprichter van Nemaco in 1949. Mijn vader en zijn compagnon namen het in 1985 over. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot 80 medewerkers en heeft klanten over heel de wereld. Mooi verhaal, hé’?”, lacht Marc.

Van schuur naar een echt bedrijfspand

“Voordat de heer Volbers het wist, maakte hij niet alleen tegelknippers en trilplaten. Ook door de verkoop van kruiwagens en schoppen waardoor het tijd werd om naar een andere plek te verhuizen. De schuur was gewoon te klein geworden”, vertelt Marc, “Het werd een pand op het industrieterrein van Nijverdal en daar zitten we nog steeds.” Het is het hoofdkantoor naast de 2 andere vestigingen in Nijverdal, een vestiging in Oldenzaal en Coevorden.

Mijn vader was niet alleen een harder werker

“Om de productielijnen te optimaliseren, heeft mijn vader met zijn toenmalige zakenpartner de Nemaco fabriek van de heer Volbers overgenomen hier in Nijverdal. In deze fabriek werd gewerkt met draaiers en frezers. Als je dit soort slimme beslissingen maakt dan heb je handelsgeest en dat had mijn vader. Het was een goede ondernemer”, vertelt Marc ons trots.

Van verkoop fabriek tot een langdurige samenwerking

Marc: “Ongeveer 25 jaar geleden besloot mijn vader en zijn zakenpartner om te stoppen met de eigen productie en de fabriek te verkopen aan Henk Kamphuis. Die fabriek is nu Pavro. Mooi hoe dat kan gaan, hé? En één van de mooie dingen hieraan is dat Pavro de productie van de trilplaten en het personeel in de fabriek heeft overgenomen. Eigenlijk is het dus eigenlijk een product van ons samen!”

De doorontwikkeling is een samenwerking tussen Nemaco en Pavro. Het merk van deze trilplaat is Revo. “We maken verschillende uitvoeringen en modellen zoals de Rotary 90S, SWB 2400, en de RV90D”, aldus Marc, “De 90S is een bijzonder machine overigens. Dat komt omdat de onderplaat altijd stil blijft staan. Dit zorgt ervoor dat de trilplaat altijd vooruit loopt. Dit is een innovatie van ons samen waar ik best trots op ben.”

De samenwerking met Pavro Machinefabriek

Het mooie aan beide bedrijven is dat ze een rijke historie hebben als familiebedrijf. Dat gevoel is lastig uit te leggen voor Marc: “Een familiebedrijf tikt toch anders dan ondernemingen die dat niet zijn. Ik heb vooral contact met Arjo Kamphuis en we zijn beiden de 2e generatie in een familiebedrijf. Naast dat we elkaar goed begrijpen in het zakelijke, is onze samenwerking zeer solide.

We hebben korte lijnen met elkaar en als er een probleem is wat moet worden opgelost, dan wordt het ook opgelost. Het is gewoon een hele mooie en loyale samenwerking. En ze staan altijd open voor verbeteringen en innovatie. Wij krijgen feedback van onze klant over de werking van een trilplaat en dit geven we terug aan Pavro. Door dit soort feedback kunnen we vaak nieuwe innovaties doorvoeren, ook al is het ‘maar een trilplaat’”, sluit Marc af met een knipoog.

Meer weten over Nemaco? Klik hier https://www.nemaco.nl/.